De gregoriaanse gezangen die de Schola bij uitvaarten ten gehore brengt, zijn vervuld van het vertrouwen dat de dood niet het laatste woord heeft, maar dat ons leven en sterven is ingebed in de dood en opstanding van Christus.

 

Hieronder enkele reacties van betrokkenen:

‘Wat ben ik blij dat jullie gezongen hebben bij papa’s uitvaart! Werkelijk prachtig! We hebben al veel complimenten gekregen en ik heb jullie website al aan meerdere mensen doorgestuurd.’

Bregje (dochter van overleden vader)

 

‘Het was zo fijn dat alle muziek akoestisch was in de dienst en het gregoriaanse zangelement was echt een ode aan mijn moeder! Nogmaals veel dank.’

Anka (dochter van overleden moeder)

‘Dank voor de prachtige opluistering van de uitvaart van mijn moeder. Mijn moeder zou ervan genoten hebben’

Marjo (dochter van overleden moeder)

‘Hartelijk dank voor de prachtige zang bij de uitvaartdienst van mijn vader. Zo ging zijn wens voor een Latijns gezongen uitvaartdienst, ondanks de coronatijd, toch in vervulling. We hebben veel lovende reacties gehad op jullie zang en orgelspel. Hoe warm dat  voelt in deze tijd!’

(zoon van overleden vader)

‘Hartelijk dank voor jullie fijne bijdrage aan de requiemmis. De eeuwigheid werd tastbaar… dankzij jullie.
Hou deze traditie in leven, want juist nu is deze manier van samenzang zo troostrijk!!’

Barbara (dochter van overleden vader)

‘Heel veel dank aan de dirigent en de drie zangers die vanmiddag het afscheid van mijn vader tot zo’n mooie, warme bijeenkomst hebben gemaakt. Ik heb jullie helaas helemaal niet meer kunnen spreken, maar ik ben jullie heel dankbaar voor de prachtige gezangen en hoop jullie nog eens te ontmoeten.’

Annette (dochter van overleden vader)

We waren onder de indruk van de prachtige muziek die jullie hebben verzorgd, helemaal in de geest van vader. De ontroerende gregoriaanse muziek raakte ons zeer.’

Christianne (dochter van overleden vader)

‘Het was een vreselijk moeilijke tijd (vooral voor mijn vader, die zijn maatje kwijt is), maar de dienst heeft ons veel troost gegeven.’

Erna (dochter van overleden moeder)

‘Na een drukke en bewogen dag gisteren hebben wij niet eens de tijd gehad om u nog persoonlijk te bedanken voor de bewezen dienst tijdens de uitvaart van onze vader. Wij hebben een hoop complimenten ontvangen over het koor, en precies zoals mijn vader het voor ogen had!’

Hans (zoon van overleden vader)

´Hoewel het een droevige dag was, was ik trots als er iemand naar me toe kwam om te zeggen dat de mis zo prachtig omlijst werd met gregoriaanse zang. Ik was zelf ook ontroerd door de toewijding en mooie, zuivere stem van de dirigent. Mijn kinderen, die ik heb opgevoed met Beatles en Eminem, hebben er ook van genoten!’

Liselotte (schoondochter van overleden vader)

‘Hartelijke dank voor de prachtige gregoriaanse zang tijdens de uitvaartdienst van mijn schoonmoeder zaterdag jl. Het was perfect, niet te zwaar, in proportie en prachtig gezongen. Mede dankzij jullie koor hebben we voor mijn schoonmoeder een waardige en warme afscheidsdienst kunnen houden’’.

Erna (schoondochter van overleden moeder)

Mijn vader zou een en ander prachtig hebben gevonden. Het gregoriaans met zijn vrije ritmiek houdt toch altijd iets bovenaards en tilt het geheel tot een hoger plan, ongeacht ieders persoonlijke religieuze overtuiging.’

Herman (zoon van overleden vader)