Sint Stevenssessies – Missa in tempore universalis contagii

Het Vaticaan heeft naar de wereld een formulier doen uitgaan om stil te staan bij de mondiale pandemie. Stan Hollaardt van de Schola Karolus Magnus heeft daar Gregoriaanse gezangen bij gezocht en deels binnen de Gregoriaanse traditie gecomponeerd.
Daardoor is een prachtig klinkende meditatieve aanpak ontstaan om stil te staan bij een plaag die iedereen op de wereld treft.
Om naast de inspirerende meditatieve sferen van het Gregoriaans ook oog te hebben voor de concrete impact op de actualiteit zorgen Bram Wildeman en Peter van den Berg voor een directe relatie met het heden. Centraal staat daarbij het lied ‘Stil is de straat. Overal’ met aangepaste teksten zoals uitgevoerd in maart 2020 door het Meijer Quintet.

Hubert Hendriks, een van de grote organisatoren achter het Gebroeders Van Limburgfestival, heeft samen met ‘Nijmegen Klinkt’ ‘en de Stadskerk Nijmegen de gregoriaanse gezangen uit de  Corona-mis omarmd. Er zal uitvoering aan gegeven worden in een dienst op: zondag 12 september aanstaande om 10.00 u in de Stevenskerk te Nijmegen. Voorgangers zijn pastoor Eduard Kimman van de Molenstraatskerk en dominee Perla Akerboom.

De kerk ligt midden in de stad, maar is op zondagmorgen tot 13.00 uur met de auto bereikbaar. (Als u tot aan de poortjes van het afgeschermde centrum rijdt gaan ze even later naar beneden). De toegang is vrij. De Stevenskerk hanteert de regels van de overheid.

(U voldoet aan de regelgeving en u houdt zich aan de aanwijzingen)