Op 16 november 2019 voert Cantare o.l.v. Leo Rijkaart de Mariavespers van Monteverdi uit in de Sint-Jan in Gouda.

De Mariavespers, ook wel de Vespro della Beata Vergine, is een verzameling psalmen en motetten voor zangstemmen en instrumenten, die in 1610 werd uitgegeven in Venetië. Monteverdi paste in deze verzameling muziekstukken voor zangstemmen en instrumenten van vóór 1600 verschillende stijlen toe, waarmee hij een staalkaart laat zien van de muziekstijlen van zijn tijd: van ‘ouderwetse’ gregoriaanse psalmodieën tot avant-gardistische solozang, Venetiaanse dubbelkorigheid en concertante instrumentale muziek; een verzameling die zijn eenheid vindt in de vesperliturgie.

Het uitvoerende koor is het Goudse koor Cantare dat tijdens het concert ondersteuning krijgt van solisten Mónica Monteiro, Amelia Berridge, William Knight, Joäo Moreira, Matthew Baker en Mitchel Sandler. Het ensemble Copper & Zink verzorgt de instrumentale begeleiding. De Schola Cantorum Karolus Magnus o.l.v. Stan Hollaardt de gregoriaanse antifonen.

Kaarten kosten aan de deur €27,50. In de voorverkoop zijn ze €25,- (alleen te koop bij de Sint-Jan en boekhandel Smit in Gouda).

De schola verzorgt de gregoriaanse antifonen bij de uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi in de Sint Jan in Gouda door het koor Cantare  onder leiding van Leo Rijkaart.
Website Sint Jan: https://www.sintjan.com/