7 juli 2018

Op zaterdag 7 juli 2018 leverde de schola bijdrage aan een feestelijk programma ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van reisorganisatie de Gouden Engel. In het verleden heeft zij voor de schola reizen verzorgd naar o.m. Ravenna, Florence en Verona, waar toen het gregoriaans programma rond Dante werd uitgevoerd.

In de kerk van Zyfllich (DLD) werd samen met kamerkoor Mnemosyne  een dubbelconcert gegeven. De schola zong daar het programma ‘van Willibrordus tot Lebuinus’, gregoriaans van eigen bodem. Vervolgens werd in beeldentuin ’een nieuw begin’ aan de Querdam in Zyfflich, in zomerse kledij, het ”In Gente Fresorum’’ gezongen. ‘Uit het hoofd’, zoals hier te zien is. 

 

27 mei 2018

In de vroege ochtend werd een Mariken ommegang gelopen in de stijl van een Maria ommegang. De tocht begon bij de Valkhofkapel en eindigde bij de Mariënburgkapel. De Schola liep voorop. Er nam ook een delegatie van de Gebroeders van Limburg deel, die de Arm van Stefanus  en het Mariabeeld (de Maria van Nijmegen) meedroeg. Voor een korte impressie van deze ommegang.

In de Mariënburgkapel zong Voces Caelestes, deels samen met de Schola. Ook aldaar deed Marjolein Pieks de vertelling van Masscheroen en opende burgemeester Hubert Bruls officieel de Marikenweek.