De gregoriaanse gezangen die de schola bij uitvaarten ten gehore brengt, kunnen hoop en leven brengen doordat zij uitgaan van de overtuiging dat de dood niet het laatste woord heeft. Een gregoriaans afscheid brengt de Paasgedachte tot leven: met de dood is het niet afgelopen; wij mogen erop vertrouwen eens met Christus te zullen verrijzen.

Hieronder enkele reacties van betrokkenen:

“Wij hebben ongelooflijk veel positieve reacties gekregen op jullie bijdrage tijdens de dienst van mijn vader. Het ubi caritas (dat stukje solo)  werd door sommige mensen als heel indrukwekkend ervaren”

Marjo (dochter van overleden vader)

 

“Hartelijk dank voor de prachtige zang  bij de uitvaartdienst  van mijn vader. Zo ging zijn wens voor een Latijns gezongen uitvaartdienst, ondanks de Coronatijd, toch in vervulling. We hebben veel lovende reacties gehad op jullie zang en orgelspel. Hoe warm dat  voelt in deze tijd!”

(Zoon van overleden vader)

 

“Hartelijk dank voor jullie fijne bijdrage aan de Requiemmis. De eeuwigheid werd tastbaar…dankzij jullie.

Hou deze traditie in leven, want juist nu is deze manier van samenzang zo troostrijk!!”

Barbara W. (Dochter van overleden vader)

 

“Heel veel dank aan de dirigent en de drie zangers die vanmiddag het afscheid van mijn vader tot zo’n mooie, warme bijeenkomst hebben gemaakt. Ik heb jullie helaas helemaal niet meer kunnen spreken, maar ik ben jullie heel dankbaar voor de prachtige gezangen en hoop jullie nog eens te ontmoeten.”

Annette (Dochter van overleden vader)

 

We waren onder de indruk van de prachtige muziek die jullie hebben verzorgd, helemaal in de geest van vader. De ontroerende gregoriaanse muziek raakte ons zeer”

Christianne V. (Dochter van overleden vader)

 

‘’Het was een vreselijk moeilijke tijd (vooral voor mijn vader die zijn maatje kwijt is) maar de dienst heeft ons veel troost gegeven’’.

Erna v.d. V. (Dochter van overleden moeder)

 

‘’Na een drukke en bewogen dag gisteren hebben wij niet eens de tijd gehad om u nog persoonlijk te bedanken voor de bewezen dienst tijdens de uitvaart van onze vader. Wij hebben een hoop complimenten ontvangen over het koor, en precies zoals mijn vader het voor ogen had!’

Hans V. (Zoon van overleden vader)

 

´Hoewel het een droevige dag was, was ik trots als er iemand naar me toe kwam om te zeggen dat de mis zo prachtig omlijst werd met gregoriaanse zang. Ik was zelf ook ontroerd door  de toewijding en mooie, zuivere stem van de dirigent. Mijn kinderen, die ik heb opgevoed met Beatles en Eminem, hebben er ook van genoten!’

Liselotte (Schoondochter van overleden vader)

 

‘’Hartelijke dank voor de prachtige Gregoriaanse zang tijdens de uitvaardienst van mijn schoonmoeder zaterdag jl. Het was perfect, niet te zwaar, in proportie en prachtig gezongen. Mede dankzij jullie koor hebben we voor mijn schoonmoeder een waardige en warme afscheidsdienst kunnen houden’’.

Erna H. (Schoondochter van overleden moeder)

 

’Mijn vader zou een en ander prachtig hebben gevonden. Het Gregoriaans met zijn vrije ritmiek houdt toch altijd iets bovenaards en tilt het geheel tot een hoger plan, ongeacht ieders persoonlijke religieuze overtuiging’’.

Herman J. ( Zoon van overleden vader)