Gezongen Gebed is de titel van een tentoonstelling in het gebroeders van Lymborgh huis aan de Burchtstraat 63 in Nijmegen. Het gaat hierbij om gregoriaanse gezangen. Aanvankelijk werden de melodieën van generatie op generatie mondeling  doorgegeven, maar langzaam ontstond de behoefte om de melodie ook vast te kunnen leggen. Eerst met losse tekens, daarna met behulp van een systeem van lijnen, de notenbalk. Zo werd het mogelijk om het gregoriaans te boek te stellen, door te geven en te verspreiden. Enkele van die heel oude handschriften zijn in de tentoonstelling te zien. En te horen! Want de schola heeft de melodieën ingezongen. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen ze via een QR code beluisteren. Zie: https://gebroedersvanlimburg.nl/gezongen-gebed/

De tentoonstelling wordt geopend op 3 oktober 2021 om 15.00 uur.  De schola zal enkele gezangen ten gehore brengen en onze dirigent zal een toelichting geven.

Het Gebroeders van Lymborch Huis is open op woensdag t/m zondag van 12 tot 17 uur voor max. 6 bezoekers. Bij entree wordt om een corona pas gevraagd.