Een Gregoriaans Kerstverhaal

Het programma bestaat uit gregoriaanse gezangen uit de advents- en kersttijd. Bezoekers kunnen genieten van de schoonheid en rijkdom van het eeuwenoude gregoriaans. Beide schola’s ontfermen zich over dit culturele erfgoed en streven naar een zo authentiek mogelijke uitvoering.

 

Zaterdag 17 december 15.00 uur.

Dominicuskerk

( Prof. Molkenboerstraat 7, Nijmegen).

Entree: 12 euro   

 

reserveren:

info@vocescaelestes.nl of

karolus-magnus contact

 

 

 

 

 

Vrouwenschola Voces Caelestes, o.l.v. Hanneke van de Grinten, uit Nijmegen is gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. Naast het gregoriaans verkent het koor ook nieuwe wegen. Zo telt elk programma ten minste één meerstemmig gezang, variërend van een nieuwe zetting van een gregoriaans gezang tot een geheel nieuwe, speciaal voor het koor gemaakte compositie.
Voces Caelestes verzorgde diverse optredens in binnen- en buitenland. Enkele hoogtepunten waren het Hieronymus Bosch-concert ‘De profundis ad lucem’ (2016) tijdens het Gregoriaans Festival in ’s Hertogenbosch, het concert in de Friezenkerk in Rome (2017) en het Caecilia-programma in samenwerking met Mirjana Petercol (accordeon) in Nijmegen en Regensburg. Het koor heeft twee cd’s gemaakt: ’Domus mea: de Cenakelkerk bezongen’ en ‘De aarde zingt’ (2021).
Voces Caelestes bestaat uit: Bea Ros, Evelien Krikhaar, Hannie Baarends, Joyce Nissen, Katrijn Kuijpers en Marjolein Wessels. www.vocescaelestes.nl

 

2022 POSTER KERSTCONCERT Dominicuskerk