Dirigent Stan Hollaardt is degene die bijna alles organiseert rondom een uitvaart waarbij de Schola gevraagd is te zingen. Hij legt en onderhoudt contacten met de uitvaartondernemer, met de familie en ook met de pastor of uitvaartbegeleider die voorgaat in de dienst. Hij zoekt naar (of bedenkt zelf) passende teksten en gezangen en levert die aan. Hij kreeg nog nooit negatieve respons. Integendeel.

 

‘’Het was een vreselijk moeilijke tijd (vooral voor mijn vader die zijn maatje kwijt is) maar de dienst heeft ons veel troost gegeven’’.

Erna v.d. V.( dochter van overleden moeder)

 

‘’Na een drukke en bewogen dag gisteren hebben wij niet eens de tijd gehad om u nog persoonlijk te bedanken voor de bewezen dienst tijdens de uitvaart van onze vader. Wij hebben een hoop complimenten ontvangen over het koor , en precies zoals mijn vader het voor ogen had!’’

Hans V. ( zoon van overleden vader)

 

 

‘’Hartelijke dank voor de prachtige Gregoriaanse zang tijdens de uitvaardienst van mijn schoonmoeder zaterdag jl. Het was perfect, niet te zwaar, in proportie en prachtig gezongen. Mede dankzij jullie koor hebben we voor mijn schoonmoeder een waardige en warme afscheidsdienst kunnen houden’’.

Erna H. (schoondochter van overleden moeder)

 

’Mijn vader zou een en ander prachtig hebben gevonden. Het Gregoriaans met zijn vrije ritmiek houdt toch altijd iets bovenaards en tilt het geheel tot een hoger plan, ongeacht ieders persoonlijke religieuze overtuiging’’

Herman J. ( zoon van overleden vader)